Untitled-2
20170402_173552_20170402190936157
Untitled-220170402_173552_20170402190936157

Dirty Morava coffee body scrub my precious vanilla 200 gr

10.00

Мръсна баня, енергичен масаж и едно супер тонизирано тяло без портокалова кожа

Ползвайте под душа с масажни действия

*Премахва мъртвата кожа

*Омекотява и подхранва

*Бори се с целулита и несъвършенствата

*Тонизира кожата по цялото тяло

Съставки(INCI): кафе, средиземноморска сол, студенопресовано органично кокосово масло, кафява захар, растителен глицерин, корен от арарут, екстракт ванилия

Coffea arabica, sodium chloride, cocos nucifera, sucrose, glycerin, maranta arundinacea, vanilla plantiofoia extracy

 

Изчерпан

Category: .

Product Description

Защо „Втора цедка“?

Кафето е нещо уау. Обожаваме вкуса му, аромата му, ободряващата му сила, моментите на по „чаша кафе“. Има нещо в него, специално.

А когато направихме МОРАВА, направихме още нещо специално. Поехме ангажимент, освен към себе си и към теб, и към природата – винаги да се стремим да правим нещата така, че да я пазим.

Знаете ли, че животът на кафето не свършва в кафеварката?

От дълги години се знае, че кафето е страхотен ексфолиант, чиито свойства да оставя кожата чиста, гладка и тонизирана са безспорни. Тези си качества, както и съществено количество кофеин, кафето запазва дори и след термична обработка. По този начин се оказва, че кафето, дори и втора цедка продължава да бъде ефективно в борбата срещу портокаловата кожа.

А сега идва и връзката с околната среда.

Един от основните замърсители на въздуха и околната среда вследствие на човешка дейност  са органичните отпадъци, отделящи метан.

А кога отделят метан?

Когато го изхвърляме на сметището, органичният отпадък се разлага, без кислород. Без кислород, защото когато е затрупан и пресован от други отпадъци, достъпът до кислород е невъзможен. Тогава започва отделянето на емисии метан,  а метанът е един от основните фактори, влияещи на глобалното затопляне – задържайки топлина в атмосферата.

Ако можем да ползваме продукти и ресурси, които не са изхабили своя живот и качества, помагайки на природата да се запази чиста и в същото време да правим кожата си мека и подхранена, защо да не го правим?

Ползваме висококачествено кафе от нашите партньори Фабрика Дъга и Лайка , а когато Dirty Morava  достигне до теб, ти я ползваш в банята, от където кафето отива в канализацията и от там се връща отново в природата.

Вече знаете защо  „Втора цедка“