За нас

МОРАВА е български бранд, вдъхновен от морето, сърфа, вълните и планините. Създадохме го, подтикнати от желанието за живот с по-малко пластмаса, по-малко отпадъци, повече красиви плажове и… здрави ръце! Да, здрави ръце, защото първият продукт, който създадохме беше в период, в който имахме много мазоли от сърф и трябваше да се измисли нещо за тях. Жълтата Морава е балсам с невен и бял равнец за леки наранявания и порязвания на кожата. Вече години наред тя остава верен приятел на катерачи, планинари и всички авантюристични хора, които толкова много обичаме След нея се появиха още няколко продукта в алуминиеви кутийки, предназначени за различни, леки, неприятни състояния и усещания на кожата.

Преди няколко години обаче, скочихме в една любима, различна и ужасно интересна категория, която в България продължава да бъде наричана „КАКВА козметика?“.

Твърда и безводна козметика. Има много положителни страни, но тук ще изброим някои от основните такива за Морава

  • Твърдата козметика Морава е твърда, защото е безводна, което позволява да бъде съхранявана в картонени опаковки, които лесно се рециклират – спестявате поредната пластмасова опаковка на природата, която всички обичаме.
  • Намаля се въглеродния отпечатък – главен виновник за климатичните промени! При транспортиране продуктите заемат по- малко място и са по-леки в сравнение с течни ( водата във всеки един течен продукт е между 65 и 90%); винаги, когато е възможно избираме местни доставчици на суровини, което намаля енергията и горивото при транспортиране от далечни държави,
  • Произвеждането на безводна козметика ни позволява да не влагаме консерванти в продуктите, тъй като микроорганизмите се развиват главно във водна среда.
  • Не се влага вода при производство – водата е изчерпаем ресурс, без който ние и природата не можем.
  • Твърдите продукти Морава са лесни за пренасяне при пътуване – заемат по-малко място, няма да се разлеят в багажа и ще служат вярно.

Концентрирана, съдържаща единствено съставките, нужни за целта на продукта, твърдата козметика от Морава носи резултата, който очаквате по неочакван начин.

Честни във всяка претенция и точно толкова лесни за ползване, колкото конвенционалните продукти за коса и тяло в пластмасови опаковки, нашите продукти ще спечелят сърцето ти със своята минималистична концепция и максимален резултат.

Всички съставки, които се намират на ширините на България, набавяме от тук. Работим и с малки и с големи доставчици, не сме фенове на ниските цени, големите разстояния и съмнителното качество. Всички суровини, с които работим са с доказан произход, добити по етичен начин, без да страдат хора или животни. Вярваме, че едно нещо, за да е успешно, трябва да е успешно за всеки по веригата.
А това го прави и устойчиво.

Това е Морава. Козметиката по друг начин.